3 april 2012

Ny vecka och dags för nya friska tag


Så var det ny vecka och dags för nya tag på grävningarna vid Östra Vång. Igår när vi kom ut hade marken ett tunt lager med snö, vilket inte var vad vi önskade oss. Men det är som de säger det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder. Så det var bara till att klä sig varmt och fortsätta med schaktningen.
Denna vecka ska vi fortsätta att gräva med grävmaskin för att kunna frilägga de anläggningar som ligger under matjorden. Hittills rör det sig mest om härdar med kol och skörbränd sten samt stolphål, men vi hoppas att fler typer av anläggningar och konstruktioner kommer att dyka upp. Några av de få fynd som vi hittills hittat är keramik. En av skärvorna var en mynningsbit med väldigt fin stämpeldekor.Från vänster: Kalle (dumperförare), Arwo (arkeolog), Johan (grävmaskinist), Sandra (arkeolog), Andreas (arkeolog), Titti (arkeolog, projektledare), Hans (grävmaskinist)


Vi passa de även på att ta en bild på alla oss som är här och jobbar. Så här är vi alla samlade; arkeologer, dumperförare och grävmaskinister.
Vi hoppas på bättre väder och att värmen snart ska komma tillbaka.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar